Det hus vi båda två förälskat oss i för tillfället heter villa Nybro och byggs av Smålandsvillan. Vi håller just nu på att ta reda på lite mer fakta om Smålandsvillans speciella grund samt vad slutpriset skulle bli med alla tillval vi vill göra.
 
Smålandsvillan bygger precis som t.ex. Älvsbyhus sina hus helt och hållet i fabrik. Huset levereras sedan i moduler som byggs ihop på plats. Detta innebär att man får ett billigt hus på otroligt kort tid. Det innebär också att man inte kan göra så stora förändringar och att alla tillval/bortval innebär extra kostnader. Det som talar för Smålandsvillan är att vi älskar planlösningn på detta hus, samt att man får otroligt mycket hus för pengarna hos Smålandsvillan. Vi kommer dock att kontakta fler leverantörer de närmaste veckorna för att titta på andra alternativ innan vi bestämmer oss.
 
 
 
 
 
2013-11-10 skrev vi på köpeavtalet för fastigheten Arkivarien 2 som ligger i en by utanför Umeå där vi nu planerar att bostätta oss. Det är såklart inte riktigt dags än som ni kan se på bilden, först ska där byggas ett hus. Vi har inte riktigt bestämt oss för vilket hus som skall få den äran att bli vårt nya hem. Det vi vet är att det blir ett så gott som nyckelfärdigt hus. Vi håller tummarna för att vi kan flytta in någon gång under 2014.
 
Tanken med denna blogg är att ni ska kunna följa vår resa från tomtköp till inflytt. Samtidigt blir bloggen en plats där vi kan samla tankar och idéer som dyker upp på vägen, eller kanske till och med kan be om råd då vi inte tycker helt lika! Så välkomna och hoppas att ni ska trivas här med oss.
 
 
Johanna
 
 
Bild: Privat