Imorgon är det dags för leveransavrop. Detta innebär att vi kommer att bestämma i stort sett allt förutom ytskikten. Det största projektet har varit att få klart köket - men efter många om och men blev det ett kök via Electrolux Sentens. Vi arbetade in i det sista med säljaren (som haft ett enorm tålamod med oss) och godkände det i äntligen fredags.
 
 
Det blir mycket bra förvaringsutrymme men lådor i nästan alla underskåp och stor köksö. Köksön kommer inte riktigt att se ut som på bilden, vi ska göra en egen speciallösning där barstolarna står, annars är det vårt kök som är uppritat på bilden, minus kaklet på väggarna. Vi har valt luckan "Kust Design Horisont" och bänkskivarn "Linne grå".
 
 
Bild: Electrolux home Sentens
 
 
 
 

 
 
Det börjar bli hög tid att välja ytterdörr till huset. Det ska vara klart till avropet den 29 april. Vi har bestämt oss för att ha två likadana (huvudentré och groventré) och utav de som ingår i priset fastnade vi för den här modellen "Rosa" från Diplomat.
 
 
Det här med färg var svårare, så idag svängde vi förbi ett nybyggt område här i staden och promenerade runt för att kika på vilka ytterdörrar husbyggarna där hade valt. Vi fick lite tankar och idéer både gällande dörrar och annat, så det är nog inte sista gången vi tar en sådan runda!
 
 
Vad tycker ni att vi ska välja för färg? Huset blir troligtvis vitt...
 
Bilder: Diplomat
diplomat, diplomatdörrar, ytterdörr,
 

 
 
För tillfället är vi i slutfasen på köksplaneringen. Vi kommer att välja den köksleverantör som Skidstahus samarbetar med, Electrolux Home och deras egen serie Sentense. Det blir ett vitt kök med ljusgrå bänkskiva och en stor köksö. Vi har gjot ganska mycket tillval på köket och är fortfarande inte helt klara med detaljerna. Måste nog sortera bort lite för att komma ner i pris :) 
 
 
Annars är det diskussion med bankerna angående byggkreditiv som står på tur. Byggkreditiv är en form av bygglån istället för bolån kan man säga. Vi lånar helt enkelt löpande pengar till de utgifter som uppstår under byggtiden, utan att ha något hus som säkerhet. När huset är klart så gör man om byggkreditivet till ett bolån. Vi har lånelöfte från vår egen bank men tänker jämföra med några fler av de stora bankerna, några tips på en bra bank?  :)
 
 
Mitt i denna röra har vi haft lite påskledigt ute i stugan med mina föräldrar och syskon - toppenmysigt och precis vad vi behövde!
 
 
Bild: Privat
Byggkreditiv, Electrolux home,