Här kommer bilderna från vårt besök i Skidstahus fabrik i Ullånger där vi besökte vårt hus i veckan. Det var fyra väggblock som var påbörjade då vi var där i måndags. De höll på att isolera våra badrumsväggar, norr - och söderväggarna till vardagsrummet var redan isolerade och på garageväggen höll de på att sätta panel.
 
Det var kul att se hur processen går till. Vi fick se resultatet av en del förändringar vi gjort jämfört med standardutbudet. Jag valde t.ex. bort lite detaljer kring fönstren, vilket blev toppenbra. Vi fick också möjlighet att få information om små detaljer som är typiska för Skidstahus, t.ex. panelen som har en liten urgröpning. Även om besöket inte varken var nödvändigt eller särskilt produktivt, så tyckte vi att det väldigt roligt att få hälsa på huset och se att det är på gång.
 
 
Bilder: Privata

 
Skidstahus, besökifabriken, fabriken, fasad, fönster, husbygget, väggblock,
 
 
 
 
När vi började planera köket insåg jag snabbt att jag skulle få ge avkall på de vita vitvarorna. Dels var utbudet på frihängande fläkkåpor, mikrovågsugnar och inbyggnadsugnar pyttelitet. Dessutom var dessa mycket dyrare än de rostfria alternativen. Så när vi beställde köket blev det rostfri fläktkåpa samt ugn och mikro. Kyl och frys bestämde vi att vi ska köpa själva (tack och lov!).
 
Under sommaren har vi haft fokus på så mycket annat än inredningen. Nu när alla övriga val är gjorda så kommer vi ju dock tillbaka till inredning, kakel och annat som syns... Jag har då känt mer och mer att det där med rostfri kyl och frys inte känns riktigt bra för mig. Maken är dock peppad och tycker det känns modernt...Jag har föreslagit en kombo som på bilden ovan men vi har aldrig sett något liknande, så det har varit lite svårt att veta om det skulle se ok ut.  Snubblade nu över den här bilden på Pinterest, helt perfekt - jag är såld! Nu ska jag omedelbart påbörja övertalningsprocessen med maken och visa att man visst kan ha vit kyl och frys till övriga rostfria vitvaror!
 
 
Bild: Lisbet E
 
 
 
 

 
Nyss hemkommen efter en lång dag. Vi hade egentligen inte tänkt vara på plats då plattan skulle gjutas. Men efter att ha fått ett telefonsamtal precis innan lunch om att de var på gång så åkte vi dit på lunchrasten. Samuel blev kvar resten av dagen och jag åkte bara iväg kort på ett möte - det var ju faktiskt riktigt spännande.
 
Då gjutningen var klar fick vi tigga middag hemma hos bästa föräldrarna. Sen var det bara att åka tillbaka til tomten nu sent ikväll för att vattna plattan, för att undika sprickor. Lite bökigt nu när det är mörkt på kvällarna. Men tack vare snälla grannar, som lånade ut både slangar och vatten, så gick det fint! Imorgon har min fina pappa lovat att ta hand om vattningen, så vi får en välbehövlig vilodag.
 
Kommer nog att skriva ett längre inlägg om detta senare i veckan med mer bilder, har ju inte hunnit gå igenom bilderna än och är ärligt talat för trött för att göra det nu, så det får bli mobil-bilderna så länge, god natt! : )
 
 
Bilder: Privata via Instagram
 
Betong, Norrlandsgrundmontering, gjutaplatta, grundarbete,