Att bero på Husdrömmar så fick man i avsnitt 1 följa ett par som började bygga sitt drömhus - Paret skulle gifta sig och hade väldiga planer på hur de skulle leva i huset - Ett halvår in i bygget så meddelar de dock att de ska skilja sig.
 
Då det är ett ganska välkänt fenomen att många par går isär vid husbygge är det såklart både något vi fått frågor kring och som vi själva funderat mycket över. Redan då vi började titta på hus visste vi att vi inte ville ha något renoveringsprojekt. Vi vet att vi inte har så många timmar per vecka att lägga på ett hus och vi vet att vi hatar att bo i byggkaos. Detta har såklart följt med oss i byggplanerna också. Vi kommer därför att välja ett nyckelfärdigt kataloghus med helentreprenad. Detta innebär dels att det är lite lättare att hålla koll på kostnaderna men även att vi inte behöver ta så mycket ansvar själva, i alla fall inte när det gäller att "hålla i trådarna".
 
Visst hade vi kunnat få ett mer spännande hus eller ett billigare hus om vi byggt ett lösvirkeshus med hjälp av arkitekt. Vi upplever dock inte att det är värt det. Vill förtydliga att vi har en toppenbra relation tillsammans och att vi tycker att detta är ett fantastiskt projekt att göra tillsammans. Men vi är realistiska och vet efter 8 år tillsammans ungefär vad vår relation och vi som individer klarar av.
 
Här kan ni ta del av en diskussion kring ämnet med programledarna till Husdrömmar.
 
 
 
Bild: SVT