Att bero på Husdrömmar så fick man i avsnitt 1 följa ett par som började bygga sitt drömhus - Paret skulle gifta sig och hade väldiga planer på hur de skulle leva i huset - Ett halvår in i bygget så meddelar de dock att de ska skilja sig.
 
Då det är ett ganska välkänt fenomen att många par går isär vid husbygge är det såklart både något vi fått frågor kring och som vi själva funderat mycket över. Redan då vi började titta på hus visste vi att vi inte ville ha något renoveringsprojekt. Vi vet att vi inte har så många timmar per vecka att lägga på ett hus och vi vet att vi hatar att bo i byggkaos. Detta har såklart följt med oss i byggplanerna också. Vi kommer därför att välja ett nyckelfärdigt kataloghus med helentreprenad. Detta innebär dels att det är lite lättare att hålla koll på kostnaderna men även att vi inte behöver ta så mycket ansvar själva, i alla fall inte när det gäller att "hålla i trådarna".
 
Visst hade vi kunnat få ett mer spännande hus eller ett billigare hus om vi byggt ett lösvirkeshus med hjälp av arkitekt. Vi upplever dock inte att det är värt det. Vill förtydliga att vi har en toppenbra relation tillsammans och att vi tycker att detta är ett fantastiskt projekt att göra tillsammans. Men vi är realistiska och vet efter 8 år tillsammans ungefär vad vår relation och vi som individer klarar av.
 
Här kan ni ta del av en diskussion kring ämnet med programledarna till Husdrömmar.
 
 
 
Bild: SVT
 
 
 
 

 
 
Som brukligt då man håller på med något större projekt är det lätt att "snöa in" lite på ämnet. Bland annat så drar man sig gärna till tidningsartiklar och TV-program som rör ämnet. En kollega tipsade mig om Husdrömmar på SVT och jag måste säga att de två första avsnitten varit rätt spännande, så den kommer vi följa! I serien följer man åtta par, ett par per avsnitt, som bygger nytt eller renoverar sina drömprojekt.
 
 
Bild: SVT
 
 
 
 
 
Som sagt, vi är väldigt ombytliga när det gäller typ av hur för tillfället. Tyvärr känns det inte alls som att det blir lättare ju mer man kikar och ju fler säljare man pratar med - tvärt om! Det finns så otroligt mycket fina hus och alternativen är oändligt många. Dessutom vill man ju ta hänsyn både till tomten (vi har lite märklig form på vår), resten av området och inte minst ekonomin...
 
 
Men med så många fina hurmodeller på marknaden kan inte det här bli annat än bra. Just nu är detta en favorit - Villa Ek från Skidstahus. Vi har gjort en hel del förändringar i planlösningen så just nu väntar vi på ett prisförslag från säljaren - håll tummarna för att vi har råd :-)