Idag hade vi den tredje mäklaren på besök för värdering av lägenheten. Det var en trevlig tjej från Fastighetsbyrån denna gång. Hon satte precis det utgångspris som vi tänker oss, så hon ligger bra till, särskilt hos min man som gillade upplägget som hon föreslog. Jag tyckte dock att den första mäklaren var lite mer förtroendeingivande - så nu får vi se hur vi gör! : )
 
 
Nu till det som strular. Vi hade fått veta att det var fritt fram att boka tekniskt samråd med kommunen men att vi kanske borde vänta till vecka 27, så att alla ritningar mm skulle hinna bli klara. Så nu står vi här vecka 27 och har en bokad tid imorgon men såklart inga papper att ta med oss. Vår säljare är på semester och Skidstahus svarar inte på mailen, så vi får väl helt enkelt gå dit imorgon och hoppas på det bästa. Men det känns ju onekligen lite dumt att dyka upp utan att vara ordentligt förberedd. Gillas inte alls!
 
 
Bild: Manolith
Förberedelser, Tekniskt samråd, planera,
Vi har i veckan tagit de första stegen mot en försäljning av vår nuvarande bostad. Vi har haft två mäklare på besök och på måndag kommer en tredje, för att värdera och informera om hur de annonserar, vad de har för avgifter osv. Det är ju spännande det där med mäklare. Den första vi träffade var så peppad och vi kände verkligen att hon älskade vår lägenhet och ville göra allt för att vi skulle få ett bra pris. Den andra som kom på besök var superdryg och vi kände att han tyckte vi skulle vara glada om vi ens skulle få ett bud på lägenheten.
 
 
Till saken hör att vi bor på ett område som blivit ganska populärt samt att jag sitter i styrelsen och vet att de säljs riktigt snabbt och till riktigt bra pris just nu. Så då blir man ju ledsen då man har en mäklare som får det att kännas som att vi ska vara glada om vi alls får sälja. Behöver jag säga att mäklare nr 2 inte kommer att anlitas av oss? Nu väntar vi som sagt på ytterligare en värdering på måndag för att se vem av de tidigare som kanske varit mest rätt ute. Försäljningen blir troligtvis någon gång i september, så då får vi facit!
 
 
Vi har såklart också små projekt som ska fixas inför en försäljning så just nu slipas och målas det lite här och där. Vi har också passat på att beställa en ny soffa från IKEA för att piffa vardagsrummet lite. Självklart är tanken att den ska följa med till huset och då hamnar den i allrummet. Så på så sätt har jag ju också fått shoppa lite till huset också : )
 
Bild: IKEA
Förberedelser, inköp, möbler,
 

 
Nu börjar det kännas som att det händer saker igen. I veckan har min man haft kontakt med lite olika firmor som kan leverera fyllnadsmassor, sand och matjord. Så nu har vi bokat och beställt lite av varje och förhoppningsvis kommer detta att levereras innan plattan ska gjutas i augusti. Planen är att få allt längst bak på tomten så att vi sedan bara kan ta dit en traktor och styra ut det. Min pappa har lovat att han ska försöka låna en traktor så att han kan hjälpa oss med det.
 
 
Funderar lite på om vi borde röja lite sly och gräs på tomten innan allt sätter igång? Eller spelar det kanske ingen roll att det finns där under?
 
 
Bild: Bilfrakt
Förberedelser, fyllnadsmassor, tomt,