Oj vilken vecka det har varit! Det här med taket som i söndags "självklart skulle plockas ner och sättas rätt" enligt säljaren, visade sig inte vara så enkelt. Byggarna vill absolut inte ta ner taket, då det tar för lång tid. Vår säljare vek sig såklart direkt och började istället lirka med oss. Detta trots att både säljaren och den som är ansvarig för alla ritningar på Skidstahus vet att vi sagt att taket skulle ligga åt andra hållet. Tydligen brukar man dock aldrig rita upp takets riktning på någon ritning - kanske är dags att börja med det!?
 
Första förslaget var att de skulle ta ner taket och att då säljaren skulle stå för materialkostnad och vi för arbetskostnaden - med aldrig! Förslag två är att vi vänjer oss vid tanken på att golv och tak kommer att ligga i olika riktning och får en ekonomisk kompensation för "sveda och värk" typ, suck! Just nu har vi valt att tänka "det kunde varit värre" och hoppas att det kommer att se bra ut, trots allt, då golvet kommer på plats. Taket i sig ser ju inte tokigt ut men maken ville verkligen ha tak och golv i samma riktning. Själv har jag varit lite kluven hela tiden, så för mig kvittar det. Blir dock irriterad på hanteringen.
 
Tyvärr var det även två uttag i taket för belysningen som sitter lite tokigt. Inte heller detta kommer att ordnas eftersom det var takstolar precis där de var inritade. Det kan jag köpa men det hade blivit så mycket bättre om elektrikern ringt och frågat vilken sida av takstolen han skulle flytta uttaget till, då han nu lyckats flytta båda åt fel håll. Det ena blir förmodligen mer eller mindre oanvändbart då det sitter nästan ovanför kylen och frysen. Vi har inte heller fått veta hur de tänkt laga de skadade takplattorna, vilket hade varit intressant, jag gissar att de inte tänker plocka ner dem utan försöka laga dem på plats... På "kris-byggmötet" igår kom säljaren själv (varken byggare eller elektriker var med) och verkar mest varit intresserad av att reparera relationen, inte så mycket av att hjälpa oss lösa problemen.
 
Har inte känt mig så orolig hittills men nu blir det tätare arbetsplatsbesök från vår sida och jag känner mig inte alls lika sugen på att bjuda på fika längre. Imorgon ska vi försöka välja golv, kakel och klinkers, håll tummarna för att det går smärtfritt! Sen blir det en välbehövlig lugn helg hos svärföräldrarna som vi nu ser extra mycket fram emot.
 
 
Bild. Privat
 
Skidstahus, bygget, fel, problem, strul,