Oj vilken vecka det har varit! Det här med taket som i söndags "självklart skulle plockas ner och sättas rätt" enligt säljaren, visade sig inte vara så enkelt. Byggarna vill absolut inte ta ner taket, då det tar för lång tid. Vår säljare vek sig såklart direkt och började istället lirka med oss. Detta trots att både säljaren och den som är ansvarig för alla ritningar på Skidstahus vet att vi sagt att taket skulle ligga åt andra hållet. Tydligen brukar man dock aldrig rita upp takets riktning på någon ritning - kanske är dags att börja med det!?
 
Första förslaget var att de skulle ta ner taket och att då säljaren skulle stå för materialkostnad och vi för arbetskostnaden - med aldrig! Förslag två är att vi vänjer oss vid tanken på att golv och tak kommer att ligga i olika riktning och får en ekonomisk kompensation för "sveda och värk" typ, suck! Just nu har vi valt att tänka "det kunde varit värre" och hoppas att det kommer att se bra ut, trots allt, då golvet kommer på plats. Taket i sig ser ju inte tokigt ut men maken ville verkligen ha tak och golv i samma riktning. Själv har jag varit lite kluven hela tiden, så för mig kvittar det. Blir dock irriterad på hanteringen.
 
Tyvärr var det även två uttag i taket för belysningen som sitter lite tokigt. Inte heller detta kommer att ordnas eftersom det var takstolar precis där de var inritade. Det kan jag köpa men det hade blivit så mycket bättre om elektrikern ringt och frågat vilken sida av takstolen han skulle flytta uttaget till, då han nu lyckats flytta båda åt fel håll. Det ena blir förmodligen mer eller mindre oanvändbart då det sitter nästan ovanför kylen och frysen. Vi har inte heller fått veta hur de tänkt laga de skadade takplattorna, vilket hade varit intressant, jag gissar att de inte tänker plocka ner dem utan försöka laga dem på plats... På "kris-byggmötet" igår kom säljaren själv (varken byggare eller elektriker var med) och verkar mest varit intresserad av att reparera relationen, inte så mycket av att hjälpa oss lösa problemen.
 
Har inte känt mig så orolig hittills men nu blir det tätare arbetsplatsbesök från vår sida och jag känner mig inte alls lika sugen på att bjuda på fika längre. Imorgon ska vi försöka välja golv, kakel och klinkers, håll tummarna för att det går smärtfritt! Sen blir det en välbehövlig lugn helg hos svärföräldrarna som vi nu ser extra mycket fram emot.
 
 
Bild. Privat
 
Skidstahus, bygget, fel, problem, strul,
 
 
Ni får ursäkta den fantastiskt dåliga bilden, men jag var ju tvungen att få lägga ut en bild på vårt kök. Det saknas just nu vitvaror, drygt halva köksön (inkl. bänkskiva), blandare och lite annat smått, men jag var ändå lyrisk igår då vi var och kikade. Det var så skönt att ha något att relatera till i rummet, det såg helt plötsligt mycket större ut. Dessutom var ju kök en av de första bitarna som vi gjorde klart, så det är ju roligt att få se resultatet!
 
Även stora delar av innertaket har kommit på plats. Vet inte om ni minns att jag varit ganska stressad över vårt val av innertak? Väl på pltas tycker jag nog att det ser helt ok ut. Det vi inte tänkt på är att det begränsar vårt val av golv eftersom det också har lite trästruktur. Så just nu lutar vi åt att skippa vitt/ljust golv och helt enkelt satsa på ett mattlackat ek-golv. Vi har möte med BL-Interiör på fredag, så vi får väl se vad vi hittar på.
 
Vi hade också första krisen igår då vi kom dit. Dels var det skador på en del av takplattorna (som kanske inte är superlätta att plocka ner och byta ut) men värst var att de lagt taket i hela vinkeln (kök, matplats, vardagsrum, kontor) åt fel håll! Maken har varit väldigt nogrann och påpekat riktning vid både leveransavrop och till snickarna. Vi ringde i paniken till vår entreprenör/säljare som också blev lite svettig men menade att de får ta ner taket och göra rätt. Så det var ju skönt för oss att höra. Nu blir det bak till snickarna så de får lite plåster på såren i alla fall.
 
Bild: Privat via Instagram
bygget, innertak, kök, köksö, problem, strul,
 
 
 

 
 
I veckan har vi äntligen kommit till skott och bestämt oss för vilka färger och tapeter vi ska ha i alla rum. Det blev tema Boråstapeter "Scandinavian designers" och vitt. Första tapeten på bilderna hamnar i entrén, den andra i vårt sovrum och den tredje i kontoret. I klädkammaren har vi valt en fin tapet med fåglar på. I övrigt blir det vita tapeter eller vitmålat.
 
Kan låta lite trist med mycket vitt men vår tanke är att "känna in" huset när det är möblerat och tapetsera de övriga rummet allt eftersom.
 
Nu ska vi bara försöka välja kökskakel och golv också... och blandare och kommoder till badrummen... och våtrumsmatta till tvättstugan och de sista vitvarorna... ja ni förstår!
 
 
 
boråstapeter, tapeter,