Anledningen till att det varit väldans tyst här på bloggen är att vi kämpat stenhårt för att få klart vår lägenhet för försäljning. Det var verkligen mer jobb än jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag tyckte att vi hade ganska bra ordning och reda, inte var det länge sedan vi storstädade heller, men tji fick jag! Som tur var har jag världens bästa lillasyster som kom hit och hjälpte mig en hel dag för att fixa med blommor och annat pynt inför fotograferingen - då var min energi redan slut efter allt städande och rensande.
 
Nu ligger vår älskade lägenhet i alla fall ute på de stora sajterna och vi håller tummarna för att det blir många med i budgivningen, så vi har råd med ett fint golv och kakel till huset! : )  
 
 
 
 
 
I veckan har det varit full rulle. I måndags hade vi arbetsplatsbesök med kommunen och vår kontrollansvarige. De tyckte allt såg bra ut och att bygget flöt på väldigt bra. Två väldigt trevliga herrar höll på att regla upp våra innerväggar, så vi kunde för första gången gå omkring och få en känsla av hur stora rummen är.
 
Detta är ju inte helt odelat positivt. Man kan ju lätt få lite panik och tänka att man byggt ett hus för hamstrar. Utan möbler och något att relatera till så ser det verkligen (i mina ögon) pyttelitet ut! Så jag ser väldans mycket fram emot den dagen då t.ex. kök och badrumsinredning kommer på plats, så man har något att jämföra med! Tröstar mig dock med att 165kvm i 1 plan ska vara ett stort hus och att detta måste innebära att det är jag som inbillar mig...
 
I tisdags hade vi mäklaren på besök, så nu kör vi igång med försäljning av lägenheten. Fotografering blir på tisdag, så då vet ni vad jag ska göra i helgen!
 
Igår var vi på tomten och byggstädade med enormt mycket hjälp av min pappa. Ska jag vara helt ärlig så var jobbet mer än halvfärdigt då vi kom på plats. Är så glad att pappa finns med i detta bygge, han gör så mycket för oss och med ett stort leende hela tiden! Fint blev det och nu riskerar vi inte att grannens barn gör sig illa eller att det blåser skräp på de övriga tomterna. Detta är ju kanske nackdelen med att vara ett av de sista byggena på kvarteret - man är den enda som har en leråker full av skräp! : )
 
Även snörasskydd och takstegen har kommit på plats under veckan och igår hade faktiskt alla innerväggar kommit upp, så nu är vi redo för möte med elektrikern till veckan!
 
 
Bilder: Privata via Instagram
 
 
 
 
I veckan har tegelpannorna kommit på plats på taket. Även ytterdörrarna sitter nu där de ska. Så huset har verkligen börjat ta form. Maken och hans bror har dessutom varit på plats i helgen och grundmålat det sista, så nu är målningen klar för i år. Tyvärr hade han inga bilder med sig hem. Imorgon ska vi dock ut till huset på arbetsplatsbesök med kommunen och vår kontrollansvarige, så jag tar med kameran då. På baksidan hade de rivit alla ställningar i slutet av veckan, så jag hoppas att de sista försvinner denna vecka. Då kan man ju verkligen se huset!
 
Medan maken målade så var jag igår på IKEA och handlade för ynka 312kr. Det var lillebror som var i fokus då han flyttade hemifrån i månadsskiftet, så för honom blev desto mer shoppat.  Söndagen har spenderats med huvudet i flyttkartonger och näsan full med damm. Jag har rensat och packat inför kommande fotografering och visningar av lägenheten. På tisdag kommer mäklaren så då ska vi boka lite datum.
 
 
Bild: Privat
 
 
fasad, fasaden, tak, tegelpannor, ytterdörr,