Nu är vi äntligen inflyttade! Detta innebär dock att vi är utan både Internet och TV sedan en vecka, därav total tystnad här på bloggen. Allt har gått bra och vi har spenderat de senaste dagarna med att montera IKEA-garderober (8st) och packa upp lådor. Tack vara nära och kära så kom vi ganska snabbt i ordning, så vardagen rullar på rätt smärtfritt :-)
 
Huset är allt vi hoppats på, vi trivs toppenbra och är hittills nöjda med alla våra val. Det fina med att valt allt själva är att huset verkligen känns som "vi". Imorgon blir det födelsedagskalas för maken, så då ska vi sätta köket och matplatsen på prov med 11 personer på middag. Även gästrummet testas i helgen då svärföräldrarna är på besök. Vi håller rmed andra ord på att bo in oss ordentligt, ren lycka!
 
Mer bilder kommer då vi fått Internetet att fungera!
 
 
Bilder: Privata
 
 
Inflyttade, packarupplådor,
 
 
 
 
 
I torsdags var det äntligen dags för slutbesiktning. Efter en veckas dålig sömn och nervositet åkte vi till huset - som tur var hade hantverkarna jobbat flitigt under veckan. Blev en hel del anmärkningar men inga stora saker och vi kan flytta in som planerat under morgondagen, äntligen!!!
 
Igår åkte vi hela långa vägen till IKEA och fick med oss garderober, byrå, hyllor, en dagbädd och lite annat som nu ligger i garaget och väntar på montering.
 
Idag har vi med hjälp av min fantastiska mamma städat hela huset från golv till tak. Det känns väldigt skönt att ha fått bort allt damm och spån innan inflytt. Vi hann också montera ihop hyllorna till skafferiet och städskåpet innan vi åkte hem för kvällen. Vi hade tagit med lite lampor och blommor, så det börjar se riktigt mysigt ut i huset, längtar verkligen efter att då se det möblerat imorgon.
 
Det känns lite märkligt att vi nu sover sista natten i lägenheten. Tror dock inte att det är någon risk att vi ångrar oss : )
 
 
Bild: Privat
 
 
 
dagsattflyttin, flytten, ikea, slutbesiktning, vad kostar huset,

 
 
Idag har vi haft förbesiktning. Vi har båda två varit toknervösa och ingen av oss har sovit riktigt bra i natt. Så fort vi kom igång idag kändes det dock bättre. Vår besiktningsman verkade noggrann och skrev ner allt som vi själva tyckte var fel. Det kändes skönt, då vi varit oroliga att dessa saker skulle avfärdas som bagateller.
 
Tyvärr var hantverkarna alldeles för långt ifrån klara för att förbesiktningen skulle fylla sin egentliga funktion. Tanken är att allt ska vara så gott som klart så att besiktningsmannen kan se det färdiga resultatet och bedöma det. Om allt på listan hinner åtgärdas innan slutbesiktningen kommer man mest troligt att få en slutbesiktning med noll fel. Chansen att så blir fallet för oss känns liten då vi hade en väldigt lång lista nu och ingenting känns helt klart.
 
Vår säljare/entreprenör ringde dit målaren direkt (han har inte varit på plats sedan i mitten av december) så vi hoppas att han får lite eld i baken. Snickarna fick också en gedigen lista som de började ta itu med på en gång.
 
Så nu håller vi tummarna en hel vecka till, sen blir det flytt!
 
 
Bild: Privat
 
 
besiktning, förbesiktning, inteklart,