Ja så här blev det alltså tillslut. Äntligen är altanprojektet avslutat med räcken, vindskydd och träd på plats. Vi känner oss så nöjda och kommer förhoppningsvis spendera många soliga dagar här! Förhoppningsvis hinner vi snickra ihop vårt trädgårdsbord också innan sommaren är slut.
 
Jag vet att många är besvikna på den här sommaren. Kanske hade vi alla förväntat oss en lika magisk sommar som förra året? Jag måste säga att jag ändå tycker vi haft många väldigt fina dagar här på ön - har nog aldrig varit ute så mycket som i år. Hittills har dock de flesta dagarna inneburit bygge - så nu hoppas vi på en fin höst också, så vi verkligen får njuta av allt.
 
Vi har en semestervecka kvar men då ska vi verkligen inte bygga något. Det har verkligen varit skönt med lång semester. Vi har inte hunnit riktigt lika mycket på tomten som vi först hade tänkt i sommar men så här i efterhand var det nog lika bra - vi har hunnit haft mycket roligt också!
 
 
 
Bilder: Privata via Instagram
 
 
Sommar, altan, altan i vinkel, altanbygge, odlingslåda, träd i altan, vindskydd,
 
 
 
 
 
 
I veckan tog jag som sagt en runda för att leta ett träd till odlingslådan. Det blev inget träd men en hel del annat. Jag hade turen att få en hel del presentkort och pengar till trädgården då jag fyllde år, så jag kunde shoppa loss ordentligt, jättekul! Jag köpte massor av kryddväxter, jordgubbar (tre sorter att prova inför nästa år), sallad och lite blommor. Älskar att ha en massa ätbart ute, det är så härligt att gå och plocka ihop lite smått och gott. Bara idag har vi använt ananasmynta, basilika, romansallad, ruccola och chokladmynta - mums!
 
Eftersom vi inte har planerat klart tomten och kommer att ta hit en grävare för det, så har vi ju inte kunnat göra rabatter, odlingslådor eller annat ute på tomten, så i år får helt enkelt allt planteras i krukor på altanen. Det är dock roligt att prova lite av varje, så vet vi till nästa år vad vi vill satsa på.
 
 
 
Bilder: Privata

 
 
altan, växter,
 
 
 
 
Det var svårt att få med hela altanen på bild - har en ny mobil med sämst vidvinkelkamera - kommer fler bilder jag lovar! Här ser ni i alla fall det mesta av vårt sommarprojekt, lite i oordning på grund av att vi bygger vindskydd och räcken. Vi hade tur och hittade ett byggvaruhus som hade stolparna i lager, så vi kunde sätta igång som planerat.
 
Här ser ni även utebelysningen. Vi fick hjälp av makens svåger för ett par veckor sedan, så nu är snart alla armaturer på plats.
 
Den stora lådan i ytterhörnet är vår odlingslåda. Här ska ett träd få flytta in, troligtvis någon form av syrén på stam. Har varit och kikat runt lite i veckan men hittade ingenting som föll mig i smaken. Det får bli en ny tur i slutet av denna vecka. Lite andra blommor har dock kommit på plats, lägger ut bilder inom kort.
 
 
 
Bild: Privat
 
 
altan, altan i vinkel, altanbygge, odlingslåda,