Som jag skrev i förra inlägget blev det ju ett litet uppehåll i bygget på grund av att vi inte haft tillräckligt med material hemma. I fredags åkte vi i ösregnet till byggvaruhuset och lastade släpet fullt. Så igår kunde vi sätta igång igen. Vi hade andra trevligheter inplanerade så det blev bara bärlinorna som kom på plats då. Idag har vi dock hunnit lägga ut plast (förhindrar att ogräs söker sig upp genom altanen), regla upp och sätta de två första raderna med trall, så nu är vi på gång igen.
 
Det går både snabbare och smidigare nu då vi redan byggt en halva. Man lär sig verkligen av sina misstag och nu vet vi i vilken ordning saker ska göras, vad vi ska undvika osv. Tror inte att vi är helt klara den här veckan men kanske ligger trallen på plats så vi kan börja använda hela stora altanen i alla fall.
 
I veckan fick vi oväntat besök av dessa små duntussar och deras inte lika trevliga mamma. Det är fiskmås-ungar som smitit från boet. Så vår katt blev innekatt ett par dagar. Som tur är verkar de ha vankat vidare på kvarteret, har inte sett dem sedan igår. Under den senaste veckan har vi även sett en räv och två rådjur, rena djurparken här ;-)
 
4,5 arbetsdagar till 5 härliga veckors semester, nu räknar vi snart timmarna!
 
 
 
Bilder: Privata
 
 
 
 
Sommar, altan, altan i vinkel, altanbygge,
 
 
 
 
I söndags blev vi äntligen klara med den sista grävningen och den sista plinten kom ner i backen. Tyvärr hade  vi inte tillräckligt med virke hemma, så bärlinorna kom inte på plats men i slutet av veckan ska det nog ordna sig också. Nu är det ju bara det roliga kvar, så vi hoppas på att bli klara i början av semestern.
 
En som njuter väldans mycket av den del av altanen som är klar, är katten... hon tycker inte om att bli blöt/smutsig om tassarna (född innekatt!), så hon strosar gärna omkring på altanen. I söndags höll vi inte på att få in henne, trots 10 timmar ute i solen - blir nog en utekatt av den här damen så här på äldre dar!
 
 
 
Bilder: Privata
 
Sommar, altan, altan i vinkel, altanbygge,
 
 
 
 
Till er som undrar var det vackra vädret var igår, så kan jag säga att det var i vackra Norrland! Vi har haft strålande sol både midsommarafton och midsommardagen. Att vi dessutom fick spendera helgen i sommarsugan, med mina fina föräldrar och syskon, med massor av god mat och många skratt, gjorde inte saken sämre.
 
Under eftermiddagen återvände vi dock hem till huset igen. Jobbade på med lite av varje ute och avslutade kvällen med middag på altanen. Imorgon fortsätter arbetet med altanen och maken ska även röja lite sly och gräs som börjat leta sig upp genom sanden som för övrigt dominerar vår tomt. Längtar så efter semestern nu när sommaren kommit, bara två veckor kvar!
 
 
Bilder: Privata via Instagram