Vi bestämde oss rätt tidigt för att vi ville ha gott om sovrum för att rymma framtida familj. Det blev 4 sovrum, varav ett är lite mindre och används som kontor. Detta innebar att vi hade två ganska stora rum som blev över. Eftersom vi båda har ett intresse för träning och vi i och med flytten hamnade rätt långt ifrån vårt gamla gym, så bestämde vi oss för att säga upp gymkorten och satsa på ett rejält hemmagym. På tre år har vi tjänat igen utrustningen genom att säga upp de befintliga korten och denna utrustning kommer att hålla många, många år till.
 
För att vi inte ska skada golvet utan kunna använda rummet till sovrum i framtiden utan större bygginsatser, så byggde vi (läs maken) en platå. Så nu kan man släppa stången, tappa hantlar och slita på golvet bäst man vill. Vi har redan använt detta rum massor och mer lär det bli. Det gäller bara att komma på hur man kan variera träningen utan en massa maskiner. Jag försöker också variera mig med löpning också men det går lite segt än så länge.
 
Gymmet innehåller just nu en ställning med stång och viktplattor, ställbar bänk, hantlar och hantelställ, pilatesboll, hopprep, balansbräda, kettlebell, yogamatta och lite annat smått. Rätt bra förutsättningar för att vara i form inför beach 2016, eller 2017  ;-)
 
 
Bild: Privat
 

 
Hemmagym, bygga hemmagym, gym hemma,
 
 
 
 
Under de senaste veckorna har annat än huset få ta plats i våra liv, lite ovant, men ganska skönt. Nu tar vi nya tag igen och sätter igång utomhus. Maken är riktigt duktig på programmet Sketchup och vi har använt oss en hel del av detta under byggtiden. Jag har så svårt att se saker framför mig, så det är skönt att tillsammans rita upp och sitta och jämföra, ändra och diskutera sig fram till något på skärmen.
 
Detta är ett utkast på hur vår altan på baksidan kommer att se ut. Räcke/vindskydd/trädgårdsmöbler/växter är valda ur ett "standardsortiment" och kommer alltså att se annorlunda ut men på det stora hela är det här planen. Min finaste pappa kommer och hjälper oss gräva ner lite plintar imorgon. Ska bli skönt att komma igång!
 
 
Bild: Skapad av maken i Sketchup
 
 
altan, altanbygge, trädgård, utomhus,