Vi har helt klart gått ner i tempo de senaste veckorna, semestern tog slut och med det även orken. Vi hann dock klart med bordet till altanen inför lite festligheter vi haft i helgen. Är så nöjd med att vi inte fegade med storleken. Eftersom altanen är rätt stor så ryms det ett stort bord och det är så mycket värt att slippa sitta och trängas, behöva extra bord för att rymma maten osv osv.
 
Vi byggde först en ram som vitmålades i samma färg som fasaden. Vi använde lärktrall som bordsskiva, och hoppas att den kommer att åldras vackert utan en massa underhåll. Vi gjorde det enkelt för oss och gjorde bordet lika långt som trallen - så vi har bara jämnat till kanterna på trallen (trä är ju trä, så ingeting är rakt eller lika långt). Vi gjorde bordet lika brett som 9 trallbrädor (räknade till lite för mellanrum också). På detta sätt fick vi så lite spill som möjligt och slapp klyva och kapa alltför mycket. Nu ryms lätt fyra stolar i bredd och minst en på varje gavel - alltså minst tio personer. Använder man bänkar istället för breda stolar ryms det nog ytterligare ett par.
 
Förutom detta har vi fått grus på uppfarten och hunnit fixa lite inomhus - ska försöka komma ihåg att fota i helgen! Roligt att ni är rätt många som fortsätter kika in här, trots allt glesare uppdateringar. Har ni frågor angående husbygge eller Skidstahus, eller önskemål om något ni vill kika närmare på eller ha info om, så skriv en kommentar bara!
 

 
 
DIY bord, altanbygge, bord för många, bygget, lärkbord, rum ute, trädgårdsbord, trädgårdsbord i lärk, utebord, vindskydd,

1 kommentarer

Julias inspiration

04 Oct 2015 22:49

Så väldigt fint ni har det! Älskar hur ni har valt att skärma av altanen

Kommentera

Publiceras ej