Det blev visst ett litet semesterupphåll på bloggen. Men vem orkar sitta inne denna sommar för att läsa/skriva bloggar? Vi har haft fantastiska 3 veckor och på måndag är det tillbaka till verkligheten. Känns dock spännande då detta också innebär byggstart på huset!
 
I veckan började det äntligen hända saker som gör att husbygget känns mer verkligt! Vi har under två dagar denna vecka varit på tomten för att röja och avtäcka den, samt för att flytta de fyllnadsmassor som fraktats dit tidigare under sommaren, så att de inte är i vägen för mark-och grundarbetarna.
 
Vi har alltså tagit bort det översta skiktet på hela tomten (gräs, sly mm) och dessutom gjort en enkel grovplanering. Vi kommer att åka dit igen efter att plattan är gjuten för att lägga ut mer fyllnadsmassor.
 
Min älskade pappa har lånat en traktor av en kollega och styrt upp det hela. Måste säga att man blir lite extra stolt då man ser vilka talanger ens föräldrar besitter i hemlighet. Tyvärr hade vi lite strul med traktorn dag 1, så att det hela tog en dag extra, men vad gör det nu när vi står och blickar ut över en platt och öppen tomt?
 
 
Bilder: Privata

 

1 kommentarer

Anonym

08 Aug 2014 19:06

Borde läst alls inläggen och gjort en större kommentar känner jag ;-) men vad har ni gjort med massorna ni skrapat av? Vi funderar också på att göra det jobbet självs men vet inte vad vi ska göra av all stubb och sten.

Svar: Haha, det är ju trevligt med flera kommentarer! :) Vi har sparat massorna i högar och tänker att vi kanske kan använda dem för att fylla upp tomten sedan. Vi hade mest sly och gräs. inga stubbar och bara sten i rimlig storlek.
Fick höra av någon att de tar cirka tre år innan allt förmultnat (gräs och sånt), men som utfyllnad kan det ju fungera fint. Just nu ligger det också på mark som vi inte äger (men fått lov att disponera), så det är inte i vägen än så länge! I värsta fall hyr vi kanske en lastbil som får köra bort det sen...
Villa Bäckström

Kommentera

Publiceras ej