I helgen var vi både och kikade på tapeter och färg. Det blev efter lite grubblande köp av fasadfärg. Vår förhoppning är att värmen kommer åter och att vi ska kunna måla huset, med grundfärg och helst ett varv med täckfärgen också, innan det blir för kallt. Vårt hus är nämligen helt oskyddat från fabrik vilke innebär en hel del förarbete till våren om vi inte får detta gjort i höst. Så håll tummarna!
 
Det blev inte den färg vi tänkt först, då den krävde att vi skulle hinna måla fler varv än Alcro som det slutligen blev. Vi vågar helt enkelt inte hoppas på många dagar med fint väder : )
 
Även tapetvalen börjar klarna en del. Tyvärr var de tapeter som ingick av än sämre kvalité än vi trott, fick vi veta då vi hälsade på vår kontaktperson på Färgmagasinet igår. Hon förklarade för oss att de tapeter som ingår är tunna papperstapeter och så kallade "byggtapeter". Detta kommer att innebära att vi kommer att behöva lägga mer emellan än vi först trott och nu väntar vi på en offert med prisförslag. Sen blir det hård förhandling gällande vilka rum som ska prioriteras.
 
Tyvärr är det ju lätt att bli snål nu när man kommer till ytskikten. Det är ju dock dessa som syns, så det gäller ju att inte dra alldeles för hårt i handbromsen.
 
 
Bild: Privat
 
 

1 kommentarer

Viktoria

29 Aug 2014 21:53

Hej igen! Vi bor nu i ett nybyggt radhus som har dessa supertunna tapeter i alla rum. Vi hann aldrig göra några tillval och just tapeterna är en av de saker som jag önskar att vi hade fått välja. De vi har är mycket ömtåliga och har redan blivit fula. Så mitt råd är att välja tåliga tapeter som visserligen är dyrare men håller sig fina i många år framöver.

Svar: Tack för tipset, tror att vi ska försöka uppdatera till easy-up i alla rum, finns ju billiga varianter, så det behöver nog inte bli galet dyrt : )
Villa Bäckström

Kommentera

Publiceras ej