Nu ni, nu händer det grejer! Idag har vi stått ute i hällregn (därav lite taskig kvalla på bilder) och kikat på när en trevlig man från Lantmäteriet stakat ut vårt hus på tomten. Så här när man försöker föreställa sig att pinnarna ska bli husväggar, känns det overkligt, men snart så!
 
Markarbetet för grunden är det vi oroat oss mest för eftersom vi inte har ett fast pris på detta och det är svårt för gubbarna att säga något innan de kommit på plats. Vi har både gruvat oss för evenuell sprängning av stora stenar och för att behöva påla - det verkar dock som att vi slipper både och - happy day! 
 
Som tur var visade det sig också att vår karta var uppdaterad med rätt höjd på vägen, så vi slapp ytterligare fyllnad. Vi har redan valt att sätta huset ganska högt i förhållande till vägen. Vilket både grundentreprenören och mannen från lantmäteriet var positiva till. Men detta resulterar ju såklart i att vi måste köpa till fyllnadsmassor i form av enorma mängder sand. Var den prislappen slutar vågar vi idag knappt gissa... Det är i alla fall alla gånger billigare än att behöva spränga eller påla!
 
Gubbarna hade, redan då vi kom vid lunch, grejat på en del och kopplat både rör för avlopp och dagvatten. Då vi åkte höll de på att fylla upp med sand där grunden ska gjutas. Vi åker såklart ut imorgon också och kikar hur långt de har hunnit - Nu har vi dessutom köpt regnställ så vi slipper stå under paraply ifall det här vädret fortsätter : )
 
 
Bild: Privat
 
 
 
 
fyllnadsmassor, grundarbete, utstakning,

Kommentera

Publiceras ej