Igår hade VVS:are och elektriker varit på plats. Nu börjar det ta sig och det börjar sakta men säkert se ganska trevligt ut i vårat blivande hem. Vi var som två barn då vi kom in och såg att badrummen fått kommoder, blandare och toalettstolar på plats, vi sprang mellan rummen, fram och tillbaka och lyste med våra mobiltelefoner i mörkret (därav dålig bild). Här är kommoden i stora badrummet. Med tanke på att vi inte sett någon förlaga av denna, utan plockat ihop bit för bit (Noro, IKEA och K-rauta) så är vi verkligen mer än nöjda! De ska få dra färdigt avlopp imorgon sedan ska vi sätta lådorna på plats.
 
Vi hade ett eget byggprojekt igår. Vi monterade ihop köksskåp, bänkskiva och ho och satt upp i tvättstugan. Innan vi var klara var det dock så mörkt så bild får det bli en annan gång.
 
Imorgon levereras kyl, tvättmaskin och torktumlare. Frysen är tyvärr försenad men med lite tur så hinner den komma innan slutbesiktningen i alla fall. Så som sagt, det tar sig  : )
 
 
Bild: Privat

1 kommentarer

Veronica

08 Jan 2015 12:12

Hej blivande granne!
Veronica i skidstahuset som byggs mittemot erat här...:)
Hittade din blogg när jag sökte på skidstahusbloggar, kul att se hur erat hus växer fram och att vi inte ligger så långt efter. :) Måste bara höra med dej, vi har precis fått upp vårat innertak, har byggelitskivor, men byggarna har skitat ner dom rätt så mycket då dom haft skitiga handskar när dom satt upp taket. Jag vill att dom rengör det då jag inte tycker att det ingår i "normalstädning" av huset, att man ska måsta börja med att tvätta taket!Sedan om vi tvättar taket, och det skulle bli flammigt, vems är då felet... Tänkte höra hur erat tak ser ut och om du kan höra med era snickare hur det brukar se ut. (så att vi har lite mer på fötterna, är det så att det är normalt för dom också så får vi ju såklart tvätta det själva)Vår snickare hävdrar att det alltid blir massa handavtryck, men vi tycker att det är lite väl mycket för att vara ok. Dom har även varit dåliga på att skruva i skruvar i gipset och skarvat gipset fullt på flera ställen, något vi inte sett men som målarna påpekade idag ,så dom kunde inte börja spackla idag som var tänkt. Ja du ser, inte lätt att bygga hus, man ska vara ut i allt! ;) Hur har ni haft det? Har det blivit mycket missar för er eller har det flytit på? Lycka till med slutbesikningen och flytten! Mvh/Veronica

Svar: Hej Veronica, vad roligt att du hittat hit! Nej nu kommer det att gå fort för er också :) Vårt tak har också sina fläckar och tyvärr även skador från uppsättningen (de har missat spiken med hammaren och istället slagit i kanten på takplattan). Vi har faktiskt tagit för givet att de torkar bort de tydligaste fläckarna under byggstädet (innan slutbesiktning) men ska kolla upp det. Skadorna anmärkte besiktningsmannen på idag under förbesiktningen.
Nej det är verkligen inte lätt att bygga hus. Mycket oro och stress över allt som kan gå snett. Vi har haft en hel del saker som blivit tokigt. Tack och lov inget jättestort. Bland annat har vi synliga skruvar i takskivorna närmast taklisterna lite här och var. Taklisterna täcker alltså inte skruvarna som håller upp taket. Besiktningsmannen, vår säljare/entreprenör och byggarna pratade om detta idag och de ska lösa det till slutbesiktningen. Är dock många veckor sedan vi såg det och vi har ju hunnit stressa upp oss lite.

Sen är det ju lite smått och gott med någon list som inte ser bra ut och tapeter som inte satts riktigt rätt. Men allt skrevs upp idag och lämnades som arbetsorder till hantverkarna. Så vi hoppas att det är klart på torsdag nästa vecka.

Tack snälla och lycka till med det fortsatta bygget. Är det något mer ni funderar på är det bara att höra av er. Sen är ni ju såklart väldigt välkomna att kika förbi på en kaffekopp nu när vi flyttar in!
Villa Bäckström

Kommentera

Publiceras ej