Som jag skrev i förra inlägget blev det ju ett litet uppehåll i bygget på grund av att vi inte haft tillräckligt med material hemma. I fredags åkte vi i ösregnet till byggvaruhuset och lastade släpet fullt. Så igår kunde vi sätta igång igen. Vi hade andra trevligheter inplanerade så det blev bara bärlinorna som kom på plats då. Idag har vi dock hunnit lägga ut plast (förhindrar att ogräs söker sig upp genom altanen), regla upp och sätta de två första raderna med trall, så nu är vi på gång igen.
 
Det går både snabbare och smidigare nu då vi redan byggt en halva. Man lär sig verkligen av sina misstag och nu vet vi i vilken ordning saker ska göras, vad vi ska undvika osv. Tror inte att vi är helt klara den här veckan men kanske ligger trallen på plats så vi kan börja använda hela stora altanen i alla fall.
 
I veckan fick vi oväntat besök av dessa små duntussar och deras inte lika trevliga mamma. Det är fiskmås-ungar som smitit från boet. Så vår katt blev innekatt ett par dagar. Som tur är verkar de ha vankat vidare på kvarteret, har inte sett dem sedan igår. Under den senaste veckan har vi även sett en räv och två rådjur, rena djurparken här ;-)
 
4,5 arbetsdagar till 5 härliga veckors semester, nu räknar vi snart timmarna!
 
 
 
Bilder: Privata
 
 
 
 
Sommar, altan, altan i vinkel, altanbygge,

Kommentera

Publiceras ej