Idag är det precis ett år sedan husleveransen. Jag minns fortfarande hur ofattbart fort det gick att sätta upp väggarna. Alla som var där och arbetade var så duktiga och såg ut att aldrig gjort annat. Det märks även så här i efterhand att ytterväggarna är väl inmätta och sitter som de ska, vi har väldigt raka väggar och vinklar i huset. Minns att detta var första gången vi verkligen förstod att vi skulle bo här och att vi nog hade en rejäl resa framför oss de kommande månaderna. Det har det såklart också varit men som jag skrivit förr, så har det också varit så roligt och gett oss så mycket, så jag skulle inte tveka att göra om det (maken säger kanske något annat).
 
Vi har nyligen betalt slutfakturan från Skidstahus och även om det varit en del tjafs, så är vi överlag väldigt nöjda. Utifrån det vi hör från andra husbyggare så tror jag att det är rätt vanligt med lite strul under byggtiden, så man kanske inte kan förvänta sig en smärtfri resa heller. Vi är bara glada att det enbart rört sig om mindre saker. Skulle absolut rekommendera Skidstahus till er som går i husbyggartankar men skulle tipsa om att trippelkolla avtalet - få med allt och se till att ni förstått allt! Vi trodde att vi var noggranna men hade missat flera mindre saker. Håll också koll på bygget med jämna mellanrum. Ta inte för givet att snickarna förstått ritningarna utan dubbelkolla att det blir som ni tänkt - de är inte sugna på att ändra saker i efterhand utan risken är att ni få leva med eventuella tokigheter mot en mindre peng. Detta gäller även skador som uppstår under bygget - rapportera direkt. Risken är stor att man missar saker under slutbesiktningen. Var noggrann och åk gärna till huset minst två gånger innan besiktningen och gå igenom huset i detalj. Detta gäller såklart alla husleverantörer. När ni får tillträde till huset - ge er tid att njuta av det!
 
 
 
 
Skidstahus, husleverans, husleverantörer, återblick,

3 kommentarer

Angelica

03 Sep 2015 17:31

Redan ett år sedan? Oj vad tiden springer iväg! Så långt ni kommit! Älska nyckelfärdigt!:)

Svar: Ja det går riktigt fort och ändå känns det som att vi har bott här i evigheter! :-)
Villa Bäckström

Tina och Philip

16 Sep 2015 09:07

Hej! Jag och min sambo är i husbyggartagen och ramlade in på eran blogg när vi googlade på Skidstahus. Jag läste någonstans att ni eventuellt kommer bli ett visningshus åt Skidsta (om jag förstod saken rätt) och jag är därför väldigt nyfiken på om det blir av eller om ni hoppade över den biten? Vi har nämligen bestämt oss för att bygga just ett Skidstahus (modell Oxel lutar det starkt åt nu) men känner att vi hemskt gärna skulle vilja kika in i ett av deras byggen innan vi bestämmer oss helt - om möjligheten finns såklart. Om jag inte minns helt galet så bor även ni i Umeå och det är i Umeå vi ska bygga också!

Ni ser ut att ha fått till ett väldigt lyckat hus iallafall och för oss som också ska bygga eget är eran blogg väldigt intressant att läsa! :-)

Mvh, Tina och Philip

Svar: Hej! vad roligt att ni också ska bygga hus i Umeå. Självklart får ni gärna komma och kika på vårt hus. Som jag förstått det så vänder ni er bara till säljaren, Daniel Näslund, så ordnar han allt med oss. Tror också att det är klokt att kika på ett Skidstahus innan man bygger - vi såg flera saker som vi ville ändra på då vi var och kikade hos en kompis innan vi byggde. Tack snälla, vad roligt att ni hittat lite intressant läsning, fråga bara om det är något. Hör av er till Daniel (073-847 71 37 eller daniel.naslund@skidstahus.se), ni är som sagt väldigt välkomna! :)
Villa Bäckström

Jocke

15 Aug 2016 20:14

Hej
Vad hade ni för tjaffs under byggprocessen?
Kollar på skidstahus nu inför ev nybygge.

Svar: Hej Jocke, ber om ursäkt för sent svar. Vi upplevde nog att Skidstahus var lite bra/obra som någon annan husleverantör varit. Av att läsa andra bloggar samt prata med många andra som byggt hus, har vi förstått att det alltid hakar upp sig någonstans. För oss har det varit små saker som fel på leveranser, otydligheter i kontrakt (lika mycket vårat fel) och saker som dragit ut på tiden. Men huset levererades i tid och det mesta åtgärdades snabbt.
Villa Bäckström

Kommentera

Publiceras ej