Igår var det äntligen dags för husleverans! Vi klev upp 04:45 för att snabbt packa matsäck och åka iväg för att möta upp lastbilarna. När vi kom till tomten var bilarna redan på plats och chaffisarna låg och sov. Lite antiklimax och vi fick vänta en liten stund innan det var dags för action : ) 
 
Strax innan 07.00 började det dock röra på sig och kranbilsförare och snickare kom på plats. Sedan gick det undan: 07:00 lyfte de första garageväggen på plats och 08:25 lyfte de den sista sovrumsväggen på plats. Så på mindre än 90 minuter gick vår tomt fån att bara innehålla en betongplatta till att innehålla ett hus - magiskt! Sen pysslade de på med takstolar, lastade in material in i huset och satt upp vinkelspetsarna.
 
Till alla er som inte fått er husleverans ännu så rekomenderar vi verkligen att vara med denna dag. Vi hade sparat en semesterdag för att kunna vara med och ångrar oss inte ett ögonblick! Det var så häftigt att se huset växa fram bit för bit och att få dokumentera detta.
 
Vi passade under eftermiddagen och kvällen på att måla vindskivor och fotbrädorna (heter de så, de brädor som man sedan sätter hängrännorna på?) samt lite delar runt fönstrena som blir svåra att komma åt efter att blecken satts på plats senare i veckan. Vi hade fått tips gällande detta från vår säljare. Dock var vi lite naiva och trodde att vi skulle kunna pyssla på med detta under dagen men eftersom just den högen låg på kranbilen och den vikten behövdes där, så fick vi inte brädorna förrän kring 15:00. Vad gör man då? Jo man ringer in finaste familjen, som genast kommer rusande med penslar och middagsmat i högsta hugg. Så 21.00, lagom till att mörkret kom och satte stopp, var vi faktiskt klara och kunde åka hem.
 
Här kommer lite oredigerade bilder från gårdagen. Det blev kring 250 bilder, så dessa är slarvigt utvalda från lite olika tidpunkter igår. Det kommer säkerligen fler bilder från denna dag och från de närmaste dagarna. Smet ut till tomten på lunchrasten idag och de hade då hunnit en bra bit på taket. Enligt uppgift från bästa pappsen, som går förbi med hunden någon gång per dag, så ser det ut som att byggarna sköter sig fantastiskt bra. Så nu blir det till att ställa sig och baka lite fikabröd så de håller ångan uppe : )
 
Bilder: Privata
Skidstahus, husbygget, husleverans, tomt,

Kommentera

Publiceras ej