Ber om ursäkt för otroligt gles uppdatering och alldeles för lite bilder från huset. Vi är inte hemma så mycket dagtid på vardagarna och på helgerna är vi mest ute i vårsolen eller umgås med våra nära och kära, så kameran åker inte fram så ofta. Ska försöka ta ett litet städryck här imorgon, kanske kommer jag ihåg kameran efteråt :)
 
Vi har fortfarande två av rummen fyllda med flyttkartonger, tavlor står lutade mot väggarna (hörde dock att det är det senaste modet!?) och många tomma ytor som väntar på möbler. Skenor till garaget och luckor till TV-bänken kommer förhoppningsvis redan på måndag. Soffan kommer dock tyvärr inte förrän i slutet av nästa månad, men den som väntar på något gott... :)
 
Den här bilden är tagen på Vitskärsudden i Obbola. Vi promenerade dit och insåg att detta kommer att bli en perfekt runda att springa så fort isen tinat bort. Fram och tillbaka är det drygt 9 km. Kommer såklart inte att springa hela sträckan i vår, men en bit in på sommaren kanske! Allt eftersom huset börjar komma i ordning längtar man verkligen efter rutiner och vardag - träning, matlådor, veckohandling och städdag. Men vi kommer nog dit så småningom!
 
 
Bild: Privat
 
 
obbola, vardagen, vitskärsudden,

3 kommentarer

Vera

04 Mar 2015 19:00

Så kul att höra att ni trivs i obbola...snart bor vi också där! :) 8 april är huset vårt!

Svar: Men oj, då är de ju nästan klara nu då? Känns det bra för er hittills då? Är ni nöjda med alla val ni gjort? :) Ni är som sagt väldans välkomna förbi på en kaffekopp om ni är på besök här ute!
Villa Bäckström

Vera

24 Mar 2015 19:35

hej! Sorry för sent svar, det är fullt upp 😉 . Vi har haft förbesiktning idag och det var bara lite småfel och problem som dök upp så nu är vi bara övervänta på att flytta in! Är supernöjda med de flesta valen hittills.👍 Ni då? Har ni bott in er än? Det ser så trevligt ut att det lyser hos er nu när man kör förbi. vi kikar gärna in på kaffe framöver!😋 jag har en liten fundering ang banken, har ni förhandlat ner bolåneräntan nu när ni lagt om byggkreditivet till bolån? Och vad fick ni för rörlig ränta i så fall? Du behöver inte svara om du inte vill, det är bara så att vi snart ska träffa banken och det är ju lägligt att förhandla räntan och då är det bra att veta vad andra i liknande sits fått för ränta... Fick bud på Nordea på 1,3 procent nu, vilket kändes bra, dock har vi.länsförsäkringar så vill gärna stanna där och tänkinfo@glasmasterietumea.seer då pressa dom lite.. 😜 / Vera

Svar: Heej! Ja men gud, det förstår jag verkligen, det har sett ut att vara full rulle hos er de senaste veckorna! Så skönt att det bara var små saker som behöver ordnas, då får ni säkert en näst intill felfri slutbesiktning. Så blev det ju inte riktigt för oss, men snart är allt ordnat i alla fall, så det var inte hela världen. Vad roligt, vi är också väldigt nöjda mer våra val. Vi har verkligen känt oss som hemma från dag 1 (blir kanske så då man bygger) och har verkligen boat in oss här. Har nästan svårt att komma ihåg att det vara är 2,5 månader sedan vi bodde någon annanstans. Ni är välkomna! :)
Vi har Swedbank (hade dem sedan tidigare) och fick 0,5% ränterabatt. Vi delade upp vårt lån i tre delar, en del rörlig, en på ett år och en på tre år tror jag vi tog. Tror vi fick ett snitt på kring 1,7%, vilket kändes ok med tanke på att vi band två delar, men det låter som att ni fått ett riktigt bra erbjudande! :)
Villa Bäckström

Vera

30 Mar 2015 07:41

Härligt att ni känner er hemmastadda, och att det känns naturligt att bo där, det hoppas jag att det gör för oss också, men som det känns nu så längtar vi ihjäl oss så det kommer nog att kännas bra när vi väl kommer iordning också. PÅ fredag kör vi storstäd, sedan är det bara packning slutbesiktning och utflytt kvar.. :)
Ja men det var väl en bra snittränta när ni som sagt bundit också. Vi får se hur vi gör, just nu känns rörligt som det bästa men det är ju skönt att binda också och på så sätt veta,..alla dessa val! ;) Måste kolla några fler saker med er(är som smidigt att fråga någon som bor på samma gata, samt nyss flyttat in så kanske minnet är färskt;)) Jag ska ringa om bredbandet nu, vad tog ni? Är det bara umenet som funkar därute eller? Samt om det är nåt annat vi ska komma ihåg att anmäla innan inflytt(förutom adressändring och sophämtning)

Svar: Det kommer säkert att kännas som hemma så fort ni kommer in. Tror byggprocessen gör att "hemmakänslan" infinner sig väldigt fort. Man har ju varit med och valt precis allt själv och sett allt växa fram. Hoppas det gått bra med städning och flyttpackning för er. Förstår att ni håller på att längta ihjäl er nu!
Ja jag tror också rörligt är väldigt bra just nu, vi tänkte att vi skulle ha en viss del bundet nu till en början för att veta mer exakt vad vi får för månadskostnad men gissningsvis kommer vi satsa på en större del eller helt rörligt i framtiden. Vi orkade inte kika runt så mycket på andra banker heller, tror vi var lite leds på att välja saker då vi kom till det här med lånet. :-)

Vi har just grävt ner slangen för fiber och ska förhoppningsvis koppla in i veckan. Det strulade till sig lite för oss, så vi hann inte gräva ner slangen innan vintern. Tror bara att det är Umenet som gäller här ute.

Nej det ska nog bara vara sophämtningen och adressändring som behöver anmälas i förväg. Jag ringde också och tecknade ett avtal på elen, om man inte väljer något så får man ett dyrare tillsvidare-pris. Ska försöka klura på om det var något annat vi gjorde :-)
Villa Bäckström

Kommentera

Publiceras ej