Idag har vi äntligen (!) fått de sista ritningarna från Skidstahus och har fått in dem till vår handläggare på kommunen. Så nu håller vi tummarna för att vi får byggstartsbesked från kommunen i början av nästa vecka. På tisdag eller onsdag kommer nämligen Norrlands mark och grundmontering och ställer upp sina saker och de hoppas på att kunna komma igång redan torsdag eller fredag med grävning.
 
Vi behöver startbeskedet för att grundarbetarna ska kunna beställa utstakning av huset snarast. Detta behöver de dels för att kunna börja gräva och vi får ju heller inte lägga permanenta massor där huset ska stå, så även om de skulle kunna börja gräva lite så skulle de inte komma så långt ändå.
 
Lite trist att behöva sitta och bita på naglarna över sådana här saker, men vi stressar inte upp oss hysteriskt än utan hoppas att det hinner bli klart! Nu ska vi istället njuta av vår sista semesterdag genom att åka ner på stan och spana på möbler, kakel och golv (nej vi har inte bestämt oss ännu) till huset.
 
 
Bild: Privat
 
 

3 kommentarer

Emelia

08 Aug 2014 18:53

Oj! Går det SÅ snabbt att få startbesked! Det är så skönt att läsa om någon som är precis före vår planering. Jag får en hel del onödiga frågetecken och orosmoln skingrade. Himla praktiskt! ;-)

Svar: Ja vi hade ju egentligen de flesta papper klara redan innan semestrarna,så vi lämnade bara in det sista. Gissar att Skidstahus också har ganska bra koll på hur allt ska se ut, så när allt väl är inne ska det väl inte sitta fast så hårt kan man tycka :)
Roligt att kunna vara till någon hjälp. Sitter också och läser bloggar som skrivs av de som ligger före oss, det är rätt skönt både att se att man inte är ensam om oro och beslutsångest men också att få lite tips :)
Villa Bäckström

Viktoria

09 Aug 2014 23:12

Hej! Så spännande med husbygge! Min sambo, jag och vår dotter kikar just nu på hus och Skidstahus är en stark kandidat. Vi vill gärna höra era erfarenheter av dem!

Med vänlig hälsning, Viktoria

Svar: Hej Viktoria, vad spännande! Vi är hittills ganska nöjda med Skidstahus. Visst har vi stött på lite irritationsmoment och varit lite griniga ibland men jag tror att det är svårt att undvika oavsett vilken husleverantör man väljer. Vi föll för att de var så otroligt flexibla med planlösning och annat. Vårt hus ser ju absolut inte ut som något av kataloghusen utan vi har flyttat om precis allt. Detta kostade dock nästan ingenting extra, vilket vi tyckte var mycket värt. Vi tycker också att det varit en ganska bra "lägsta-nivå" på tillval och dylikt, vilket innebär att det är lite lättare att planera utgifterna.


Hör gärna av dig om du har fler frågor om Skidstahus! Bor ni i Norrland så borde ni ta ett snack med vår säljare (säg till så får ni nummer), han har sålt många hus och även om han är säljare så har vi fått mycket hjälp också. Lycka till!
Villa Bäckström

Viktoria

29 Aug 2014 21:46

Det låter lovande att ni är nöjda överlag. Jag tror som du att det är svårt att få exakt allt att flyta på som man vill. Några gupp på vägen får man nog räkna med.

Vi håller tummarna att vi får en tomt nu på tisdag då de släpps på Tavleliden i Umeå. Jag vill mer än gärna ha kontaktuppgifterna till er säljare!

Jag håller tummarna att ert bygge går bra! Det är ju ett hem som ska bli till :)

Svar: Ja det är vi absolut, lite säljsnack och några gupp får man räkna med, men det gäller nog oavsett vilken leveranör man väljer som sagt.
Åh vad spännande, håller tummarna för att ni får en tomt. Vårt hus kommer ju på tisdag ute i Obbola, så är ni nyfikna kan ni ju köra förbi i slutet av veckan och se hur det ser ut. Annars tror jag att det finns en hel drös Skidtshus på Tavleliden också.

Absolut, jag mailar kontaktuppgifterna till dig och tack detsamma! : )
Villa Bäckström

Kommentera

Publiceras ej