Idag träffade vi vår säljare, kontrollansvarige, byggare, VVS:are och mark- och grundentreprenören ute på tomten för ett byggstartsmöte. Vår säljare Daniel gick igenom lite förhållningsregler och kollade att allt såg ut som det skulle på plats. Vår kontrollansvarige delade ut kontrollplanen som ska finnas på bygget under hela projektet. Vi hann prata med samtliga och jag måste säga att både jag och maken känner att vi fått ett riktigt bra gäng med oss på denna resa. De verkar trygga och proffsiga. Vi fick lite tips och råd att ta med oss på vägen, sammanfattat var det ungefär "få inte panik"...
 
Tack och lov hade vi uppehåll i regnet idag - annars har det verkligen bara regnat och regnat denna vecka. Vi har verkligen tyckt synd om mark- och grundgubbarna som haft riktigt taskiga väderförhållanden att arbeta i. Det är imponerande att de ändå hållit god min och varit jättegulliga då vi kommit dit sent på eftermiddagarna och ställt dumma frågor och det har verkligen hänt massor i veckan.
 
I förrgår kom vi överens om att ta dit riktigt grovt grus till infarten (har fått veta att det kallas "kattskallar"!?) vilket blev jättebra. Så nu har byggarna något att kliva och köra på och vi något att parkera bilen på vid inflytt.
 
Idag började VVS:arna dra rör, avlopp och slangar i grunden. Då dök också första frågetecknet upp. Vi hade tillsammans med säljaren bestämt oss för att ha radiatorer i förråd och garage för att spara en slant. VVS:aren menade dock att med allt extra jobb som radiatorer skulle innebära så kunde vi få golvärme utan extra kostnad. Maken blev överlycklig, så det blev fort bestämt. En annan sak var att vi behöver en lucka som sitter på väggen för att komma åt alla rör. Ett snabbt beslut togs att sätta den så att den hamnar i den lilla korridor som går till vårt sovrum - där kommer man aldrig att se den. Har hört skräckhistorier om denna lucka, som verkar kunna hamna lite varstans, så det var skönt att detta blev avklarat.
 
Nu blir det lite paus för helg och nästa vecka blir det isolering och sedan gjutning på onsdag eller torsdag, lite beroende på vädret. Själva ska vi vara hundvakt åt mammsen och pappsen, vilket är det minsta vi kan göra med tanke på hur mycket de hjälper oss kring bygget!
 
 
Bild: Privat
Norrlandsgrundmontering, Skidstahus, beslut, byggstartsmöte, fyllnadsmassor, grundarbete, tomt,

Kommentera

Publiceras ej