Redan i onsdags, det vill säga dagen efter husleverans, åkte Samuel utomlands i jobb. Så jag har på egen hand försökt rodda i saker och ting i veckan. Som tur är så sköter sig mycket alldeles av sig själv just nu. Byggarna jobbar på och så här såg det ut efter att de gått hem idag. Taket har kommit på plats och jag gissar att huset är "vattentätt" nu. De stora högarna på framsidan är tegelpannorna till taket. Gissar att det börjar vara dags för dem imorgon eller senast måndag. Igår och idag har de fått upp alla vindskivor och brädor vi målat och det känns verkligen skönt att vi tog tag i målning medan de låg på marken kan jag säga! Även fönsterbleck och de brädor som saknades i skarvarna mellan husblocken, har kommit på plats.
 
Om man kikar in genom fönstrena (blir lite taskiga bilder genom fönster, ber om ursäkt) kan man nu också ana takhöjden i vardagsrummet och storleken på stora rummet. Det känns nästan som att man står och kikar in i ett dockskåp. det är så overkligt att vi ska bo här om ett par månader!
 
I helgen blir det målning, så nu har jag sprungit runt på byggvaruhusen och fyllt på med grundfärg (gick åt massor till det vi målade i tisdags), hinkar, fler penslar, maskeringstejp och lite annat smått och gott. Imorgon blir det till att åka och handla lunchmat och snacks till alla som ska hjälpa till. En mätt målare är en glad målare och det blir så mycket trevligare då  : )
 
 
Bild: Privat
 

Kommentera

Publiceras ej