I veckan har tegelpannorna kommit på plats på taket. Även ytterdörrarna sitter nu där de ska. Så huset har verkligen börjat ta form. Maken och hans bror har dessutom varit på plats i helgen och grundmålat det sista, så nu är målningen klar för i år. Tyvärr hade han inga bilder med sig hem. Imorgon ska vi dock ut till huset på arbetsplatsbesök med kommunen och vår kontrollansvarige, så jag tar med kameran då. På baksidan hade de rivit alla ställningar i slutet av veckan, så jag hoppas att de sista försvinner denna vecka. Då kan man ju verkligen se huset!
 
Medan maken målade så var jag igår på IKEA och handlade för ynka 312kr. Det var lillebror som var i fokus då han flyttade hemifrån i månadsskiftet, så för honom blev desto mer shoppat.  Söndagen har spenderats med huvudet i flyttkartonger och näsan full med damm. Jag har rensat och packat inför kommande fotografering och visningar av lägenheten. På tisdag kommer mäklaren så då ska vi boka lite datum.
 
 
Bild: Privat
 
 
fasad, fasaden, tak, tegelpannor, ytterdörr,

2 kommentarer

Camilla

16 Sep 2014 12:41

Men såå snyggt det blir!!

Svar: Ja men visst blir det!? :)
Villa Bäckström

Linnea

09 May 2015 22:33

Hej! Vilken vitfärg har ni? Mvh Linnea

Svar: Hej Linnea, vi valde Alcro bestå i vitt. Anledningen till att vi valde just Alcro bestå var att vi behövde få på färgen snabbt. Vi beställde vårt hus helt utan grundskydd. Huset levererades 1 september dvs. ganska sent för att hinna måla. Vi hade dock tur och fick en riktigt fin och varm helg, så vi hade så här i efterhand kunnat ha vilken färg som helst eftersom vi hann måla två varv. Vår rädsla var dock att vi bara skulle ha en dag på oss i bästa fall och då ville vi ha en grundfärg som kunde skydda huset under vintern, istället för en grundolja som man använder till hybridfärg.
Kulören är en bruten vit, precis som den kommer i burkarna. Vi har alltså inte brutit den själva och jag har därför ingen färgkod. Vi har sett några (i min smak) hemska exempel då folk på orten valt att måla sina hus kritvita, detta ger ett kallt och nästan självlysande intryck, särskilt mot snö, så vi ville ha en lite varmare ton men ändå vitt.

Hoppas det var till någon hjälp, hör av dig om du kände att du inte fick svar på din fråga! :)
Villa Bäckström

Kommentera

Publiceras ej